Wim de Boer

Over Wim de Boer

Wim de Boer werd op 22-06-1944 geboren te Alkmaar als zoon van kapper Jan de Boer.

Zoals gebruikelijk in die tijd volgde Wim de voetsporen van zijn vader en werd ook kapper. Een pad dat hij met zeer veel succes heeft bewandeld. Zo werd Wim kampioen van Nederland en zelfs een keer wereldkampioen.

Op zijn 55ste besloot Wim om zijn andere passie op te pakken; kunst, en met name kunst uit de 19de en 20ste eeuw. Zijn liefde voor kunst begon al vroeg. Zoals vermeld kocht hij als jongen van 13 voor honderd gulden (!) Zijn eerste schilderij in Utrecht op een veiling.

Wat Wim doet, doet Wim goed en in de loop der jaren groeide zijn hobby uit tot een prachtige collectie schilderijen. De nadruk van zijn collectie ligt op werken uit de 19de en 20ste eeuw, maar ook kunt u bij ons terecht voor de meer moderne werken zoals Zangs, Geer van Velde, François Gangemi etc.

Deze collectie heeft hij jarenlang op de PAN Amsterdam, TEFAF Maastricht en uiteindelijk in zijn eigen winkels te Maastricht mogen laten bewonderen aan het kunstminnend publiek.

Vanwege zijn respectabele leeftijd heeft Wim besloten om het wat rustiger aan te doen, maar echt stilzitten zal hij nooit!

Zijn collectie is nu te bekijken in zijn galerie in een mooi statig pand aan de Costerstraat 24 in Alkmaar.

U bent op afspraak van harte welkom om eens rustig rond te kijken.